Pogovor se je odvil v londonski dvorani Troxy,  vodila pa ga je Amy Goodman, večkrat nagrajena preiskovalna novinarka in voditeljica oddaje Democracy now!, ki jo predvajajo na spletu in več kot 900 javnih televizijskih in radijskih postajah po svetu.

Lani so na WikiLeaksu objavili največje baze zaupnih podatkov v vsej zgodovini, od takrat pa se je svet nedvomno spremenil. Objavljeni podatki so k odstopu prisilili mnoge veleposlanike, mnoge države so se še bolj posvetile informacijski varnosti, severno Afriko in Bližnji vzhod pa je zajela arabska pomlad, ki jo je pomagal zanetiti tudi kontroverzni spletni portal. Assange in Žižek sta ocenila vplivnost WikiLeaksa.

Žižek je poudaril, da si Bradley Manning - če je bil on tisti, ki je predal zaupne dokumente WikiLeaksu, zasluži Nobelovo nagrado za mir. Ob tem je izpostavil pomembnost posameznikov kot je Manning, saj naj bi prav oni dosegli spremembe v sedanji družbi.

Žižek je bil v pogovoru vidno naklonjen Assangeu, kar je podkrepil s številnimi komplimenti: „Sprva sem trdil zgolj iz prijaznosti, da niste neumen. Sedaj mi je vedno bolj jasno, da je to tudi res.“

Assange pa je med drugim povedal, da ima še zajetno količino dokomentov o ameriški banki Bank of America, vendar pa jih še ne more objaviti, saj ga izsiljujejo.

Več o WikiLeaksu si lahko preberete TUKAJ.