Pesem bo odrsko premiero doživela prihodnjo soboto na prav posebnem dogodku, saj se je Jadranka brez zadržkov odzvala povabilu na akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu. In čeprav naslov novega singla Če ne bomo sami ni povezan s samo akcijo, saj je nastal že veliko prej kot je stekla sama akcija, se odlično poda k dogodku.

Spremljevalni koncert akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu se bo zgodil 17. aprila na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, Jadranka pa bo - v družbi nekaterih drugih slovenskih glasbenikov, ki bodo na ta dan prav tako nastopili - na odru malo po 19.uri.

'Nastopila bom s spremljevalno skupino s katero bomo v polurnem nastopu predstavili nekaj novih pesmi z aktualnega albuma Sakura ter nekaj starih z albuma Anima. Tudi sama se bom seveda udeležila čiščenja Ljubljane, kar pa že tako ali tako velikokrat počnem dnevno, ko sproti na sprehodu s psičko Kajo pobiram konzerve, pločevinke in raznorazne smeti, ki jih ljudje mečejo za sabo (verjetno puščajo sledi, da bodo našli domov). Absolutno podpiram akcijo in upam na še veliko takšnih akcij, saj poleg ohranjanja naše narave, ki nam omogoča preživetje, med seboj lepo povezuje ljudi v kolektivnem trudu za lepši svet,' je še povedala Jadranka.