Poleg položnice je Sazas zoper festival Metalcamp vložil tudi tožbo. Organizator Roman Fileš je za žurnal24.si dejal, da bo račun zavrnil, če Sazas tega ne bo upošteval, ga bo tožil nazaj. Fileš je še dodal, da sedemdnevni festival vseeno bo, saj je zanj zastavil svoje stanovanje.

"Kot edini pravi mednarodni festival v Sloveniji smo prepuščeni sami sebi, ker nimamo nobene podpore in smo že nekajkrat želeli ta festival prekiniti. Lahko vam dokažem, da je letos festival organiziran samo zato, ker sem založil svoje stanovanje, ki so mi ga kupili starši," je za žurnal24.si dejal Fileš. Njegovo stanovanje naj bi bilo vredno okoli 150 tisoč evrov.

Fileš trdi, da je 880 evrov od celotnega zneska na Sazasovi položnici namenjenih Metalcampu, preostanek pa naj bi bil račun za druge prireditve, ki jih njegova agencija organizira v Cvetličarni. "Znesek je nerealen že pri koncertih, ki smo jih delali v Cvetličarni; tu Sazas pravi, da smo na posamičen koncert prodali 1300 vstopnic. Za ta koncertni prostor je na voljo največ 700 kart,“ je pojasnil Fileš.

Sazas naj bi za organizacijo Metalcampa računal najvišjo ceno vstopnice, ki je sedemdnevna in vključuje tudi kampiranje. Fileš je pojasnil, da je sedemdnevnih vstopnic okoli 4500, vendar slednje obiskovalci kupijo samo enkrat. "Sazas je znesek najmanj 15-krat prenapihnil,“ je dodal Fileš.

Organizator festivala je še zatrdil, da so vse nastopajoče skupine bogato plačane, vendar da za "kampiranje pa res ne mislimo plačevati avtorskih pravic“, še poroča žurnal24.si.

Sazas je bil danes za odgovore in pojasnila nedosegljiv, saj združenje v torkih nima uradnih ur.