V kategoriji Ljudje je za posamezno fotografijo nagrado prejel Šimen Zupančič, častno omembo sta odnesla Luka Cjuha (Dnevnik) in Željko Stevanić (Žurnal24), za zgodbo je nagrado dobil Borut Krajnc (Mladina), častno omembo pa Boštjan Pucelj.

V kategoriji Narava & okolje je zmagovalna fotografija delo Edija Einspielerja, posnetke, vredne častne omembe, so naredili Milan Vogrin, Jane Štravs in Domen Grögl, za zgodbo nagrade niso podelili.

Zmagovalec kategorije Novice je za posamezno fotografijo Jure Eržen (Delo), častno omembo sta si priborila Maja Hitij (Delo) in Jaka Adamič (Dnevnik), za fotografsko zgodbo je nagrajenka prav tako Maja Hitij.

Najboljšo posamezno fotografijo v rubriki Šport je posnel Simon Plestenjak (Sportal), častne omembe sta bila deležna Samo Vidic in Matjaž Rušt (Indirekt), Plestenjak pa je zmagal tudi z zgodbo iz sveta športa.

V sklopu Zabava & kultura je s posameznim posnetkom slavil spet Edi Einspieler, medtem ko sta s častno omembo izstopala Andraž Purg in Luka Dakskobler, najboljšo zgodbo v tej rubriki je prispeval Andrej Korenč, častno omembo pa si je prislužil Aleš Bravničar (Playboy).

O nagradah in častnih omembah je odločala žirija, ki ji je predsedoval Enric Marti. Natečaj je potekal pod okriljem zavoda SPP.