In če se večini Hrvatov zdi zgodba zabavna, se vsaj peščici (faranom v njegovi župniji in cerkvenim dostojanstvenikom) zagotovo ne. Frančiškana Šimeta Nimaca so kmalu po njegovem begu prijeli, danes popoldne pa v Splitu že zaslišali. Osumljen je prodaje zemljišča v Baški Vodi ter prisvojitve okoli milijona evrov, ki jih je pri tem dobil.

Po zaslišanju so frančiškana odpeljali v pripor, jutri pa bo jasno, ali bo tam ostal mesec dni, poročajo hrvaški mediji. Zaenkrat ni znano, ali se je Nimac na sodišču izrekel za krivega ali nedolžnega. A glede na to, da bi tožilstvo rado 34-letnega župnika obdržalo v priporu, kaže, da (zaenkrat) verjetno ni povedal, kje je denar ali kaj je z njim storil.

34-letni župnik je osumljen kaznivega dejanja zlorabe položaja in pooblastil. 5. aprila letos naj bi brez dovoljenja cerkvenih oblasti prodal eno od njenih zemljišč, denar pa obdržal.

Sicer pa je bil Nimac v svoji župniji in tudi okoliških znan po tem, da je rad pogledal za kakšnim dekletom, prav tako se je rad zabaval in družil. Ker je bil poleg vsega še prijazen, je bil med krajani priljubljen, kakor tudi cenjen. Po poročanju hrvaških medijev je veljal za manekena – bil je postaven, vedno urejen, oblačil se je po zadnji modi (ob aretaciji je nosil Armanijevo obleko), vozil hitre avtomobile, imel je dobre telefone in vedno kakšno lepo uro, zaradi česar sploh ni nenavadno, da so ga "ženske požirale z očmi", kakor so zapisali v članku na portalu Jutarnji.hr.