Končno potrditev o istovetnosti delov trupla, bo dala DNK analiza, ki je bodo končali prihodnji teden. Takrat bodo morda ugotovili tudi identiteto moškega, če je njegov DNK v policijski evidenci.

Truplo naj bi bilo v morju od dva do tri tedne. Kot je danes poročala Slobodna Dalmacija, gre za neznanega moškega, ki naj bi bil star od 70 do 75 let, medtem ko so hrvaški mediji v preteklih dneh poročali, da gre za osebo, staro med 40 in 50 let. Kot so poročali, oseba najverjetneje ni preveč skrbela za osebno higieno, vsaj sodeč po neurejenih dolgih nohtih na levi nogi, ki so jo najprej našli.

Spodnji del noge moškega so našli v plastični vrečki na splitski plaži Žnjan v začetku prejšnjega tedna, v torek popoldne pa so nekaj kilometrov stran, v malem pristanišču Zenta, našli tudi truplo ter glavo, ki naj bi bila v vrečki. V morju je truplo zagledal naključni mimoidoči, ki je dejal, da se je v pristanišču širil neznosen smrad, truplo pa je plavalo med različnimi odpadki.

Moški je verjetno umrl zaradi posledic hudega pretepa, saj so patologi na truplu našli najmanj osem zlomljenih reber. Po smrti pa je neznani storilec žrtvi odrezal noge in glavo, verjetno s sekiro, ker so rezi na glavi in levi nogi precej grobi in neenaki, dodaja splitski časnik.

Hrvaški mediji se sprašujejo, ali se je zgodil mafijski umor. Policija sicer doslej ni objavila veliko podrobnosti. Kot poročajo mediji, policija poskuša ugotoviti, ali je storilec truplo pripeljal z avtomobilom v Zento in ga vrgel v morje ali pa je bilo na kateri od ladij, ki so plule v Jadranu.

Med drugim policija pregledujejo posnetke z varnostnih kamer v Zenti, potapljači pa so na morskem dnu ob plaži in v pristanišču iskali orožje in morebitne druge sledi.

V Splitu so takoj začeli ugibati, kdo je žrtev, saj je v zadnjem času izginilo več oseb, med njimi tudi nekatere, ki so jih povezovali s kriminalnim podzemljem.