Po poročanju Dela je sodišče marca vložilo obtožbo, ki poleg Zidarja bremeni tudi njegovega namestnika Aleksandra Mezeta, direktorja operativne izvedbe nizkih gradenj pri SCT Boruta Willenparta, Alena Žagarja iz SCT Primorska ter Leonarda F. Peklarja in Ireno Zarnik iz družbe Socius. Prav tako je bila obtožnica vložena zoper družbo Big Trading kot pravno osebo.

Tožilstvo vsem očita zlorabo položaja ali pravic, Zarnikovi pa še ponarejanje listin. V letih 2003 in 2004 naj bi Meze in Zidar z domnevno spornimi posvetovalnimi posli pridobila veliko premoženjsko korist.

Peklar, predsednik uprave Sociusa, in tam zaposlena Zarnikova, tudi direktorica podjetja Big Trading, pa sta obtožena naklepne pomoči pri plačilu navideznih storitev podjetju Big Trading. Ta je v lasti švicarske družbe IMB Management Gesellschaft für industrielle Beteiligunge, dejansko pa naj bi ga vodil Peklar. Big Trading je bil tudi četrtinski lastnik Sociusa.

V začetku novembra tudi predobravnavni narok v zadevi Fiesa

To pa ni edini postopek, ki bo zoper nekdanjega prvega moža SCT v prihodnjih tednih stekel na sodišču. Že v začetku novembra bo potekal predobravnavni narok v tako imenovani zadevi Fiesa. Tožilstvo je namreč avgusta 2010 vložilo obtožbo zaradi domnevno sporne preprodaje gradbeno zazidljive parcele oziroma nekdanjega počitniškega doma SCT v Fiesi, poleg Zidarja pa je bila obtožnica vložena še zoper Stanislava Černeta iz podjetja SCT Primorska in direktorja podjetja Adriaing Jožeta Andrejašiča.

Sredi novembra je razpisan tudi narok zaradi civilne tožbe, ki jo je zoper Zidarja vložilo podjetje Liko Liboje. To ga toži za 746.933 evrov zaradi sporne odprodaje SCT Tovarne kovinske opreme (TKO), s čimer je bil menda oškodovan SCT kot izključni družbenik SCT Naložb, s tem pa tudi upniki SCT.

Zidar je bil sicer na okrožnem sodišču spomladi obsojen v zadevi Čista lopata, vendar pa se je na razsodbo pritožil, tako da ta še ni pravnomočna.