"Iz zlatarne se je vil dim in slišal ropot, naenkrat pa sta dva stekla iz nje in se zapodila skozi Knafljev prehod. Eden je imel oblečeno puhovko, drugi pa usnjeno jakno, v rokah pa nista imela ničesar," nam je povedal Ljubljančan, ki se je po Wolfovi ravno odpravljal na kosilo in je o ropu obvestil policijo.

V zlatarstvu Loboda so se pred našimi vprašanji zavili v molk, prodajalke v bližnji trgovini pa so nam pojasnile, da roparjema iz zlatarne tako ali tako ni uspelo odnesti ničesar ali pa vsaj praktično ničesar. "Roparja sta za seboj pustila sekiro, s katero sta razbila nekaj vitrin, svojo torbo in tetrapak mleka, ki sta ga ob vstopu v zlatarno postavila med vrata, da se ta ne bi zaprla," nam je povedala ena izmed prodajalk v trgovini z oblačili, ki je takoj po ropu pri sosedih preverila, kaj se dogaja, in kasneje tudi govorila z zlatarjem.

Neuradno smo izvedeli še, da naj bi roparja zlatarja tudi večkrat udarila in podrla na tla. V zlatarni se je sicer sprožila dimna zavesa, tako da sta se roparja kmalu pognala v beg. Za njima naj bi se podal tudi zlatarjev sin, ki naj bi bil prek telefona tudi na zvezi s policisti.

"Osumljenca sta lastnika večkrat udarila in z orodjem, ki sta ga prinesla s seboj, poškodovala nekaj izložb. Po dejanju sta pobegnila v smeri Slovenske ceste, kjer ju je prestregla policistka, ki je že bila seznanjena s kaznivim dejanjem in opisom, in jima odvzela prostost. Identiteta roparjev se se vedno preverja, prav tako vse ostale okoliščine v zvezi z ropom," nam je pred nekaj minutami potrdil Vinko Stojnšek z ljubljanske policijske uprave.

Po neuradnih podatkih roparja iz zlatarne najverjetneje res nista odnesla veliko ali celo ničesar. Šlo naj bi sicer za mlajša srbska državljana - tako naj bi vsaj zatrjevala policistom -, vendar morajo njuno identiteto še preveriti in potrditi.