Policija v kratkem sporočilu za javnost ni posredovala več podatkov o aretiranih niti ni navedla, kje so jih prijeli. Dodala je zgolj, da so jih priprli, potem ko so proti njim vložili kazenske ovadbe.

Jutarnji list na spletni strani piše, da gre za policijsko operacijo Indeks 6, ki so jo začeli leta 2008, ko so zaradi prodaje izpitov prijeli več profesorjev in študentov na prometni in ekonomski fakulteti v Zagrebu.

Dekan medicinske fakultete, akademik Davor Miličić, je danes za zagrebški časnik povedal, da so suspendirali enega profesorja, enega mladega raziskovalca in še tri študente. Mediji omenjajo, da gre za profesorja anatomije in njegove asistente, med prijetimi pa naj bi bili tudi zaposleni v študentskem referatu medicinske fakultete.

Na fakulteti so napovedali, da bodo danes objavili sporočilo za javnost o poteku policijske preiskave v poslopju ustanove.

V okviru boja proti korupciji na zagrebški univerzi je bilo v preteklih štirih letih zaradi prodaje in nakupa izpitov vloženih pet obtožnic proti več deset profesorjem, posrednikom, študentom in članom njihovih družin.

Pravnomočna sodba je bila sprejeta le v enem primeru korupcije na prometni fakulteti. Na zaporne kazni so obsodili devet profesorjev in štiri posrednike. Še 17 ljudi je dobilo pogojne kazni. Profesorjem so za pet let po prestajanju kazni tudi prepovedali opravljanje profesorskega dela.