Prve informacije so namigovale, da se je prišlo do požara na vlaku, na katerem so bili shranjene granate. Lokalna bolnišnica pa je dodala, da je že sprejela štiri osebe, ki so bile v eksplozijah poškodovane. Še več jih pričakujejo v naslednjih urah.

Rusko obrambno ministrstvo je zanikalo informacije, da je kdorkoli poškodovan ali da koga pogrešajo. Odpisane bombe in granate so eksplodirale, ko so jih nakladali na vlak, ki naj bi jih odpeljal na strokovno uničenje.

Po navedbah ruske vojske je na poligonu eksplodiralo 1379 ton granat kalibra 100 milimetrov, 400 ton letalskih bomb in 2300 ton reaktivnih granat tipa orkan. Nekateri mediji so poročali, da je bilo na kraju eksplozij tudi kemično orožje, a so lokalne oblasti te navedbe zanikale.

Zaradi incidenta so evakuirali prebivalce okoliških vasi, bližnji avtocesto in železniško progo pa zaprli za promet. Ministrstvo za izredne razmere je zagotovilo, da prebivalstvo ni ogroženo in da ni nevarnosti radioaktivnega sevanja.

Mediji sicer poročajo, da so bili v eksplozijah ranjeni štirje ljudje, ki so jih odpeljali v bolnišnico. Krožijo tudi govorice o večjem številu mrtvih vojakov, kar oblasti odločno zanikajo.

Eksplozije naj bi skupno trajale več kot eno uro. Po navedbah prič so bile tako silovite, da so v bližnjih naseljih pokala okenska stekla, v hišah so se rušili stropi, na ulicah so se podirala drevesa, hišice na tržnici pa so se sesule kot hišice iz kart.