Mehiške oblasti so sporočile, da so na osnovi prstnih odtisov potrdili, da je bil med ubitimi v nedeljskem napadu tudi vodja skupine Zetas Heriberto Lazcano.

A le malo za tem so oboroženi moški Lazcanovo truplo in truplo še enega moškega odnesli iz pogrebnega zavoda v mestu Sabinas v zvezni deželi Coahuila na severu Mehike.

Kot je medijem sporočil tožilec v Coahuili Homero Ramos, so do zob oboroženi moški, ki so nosili maske, vstopili v pogrebni zavod in si podredili zaposlene, nato pa zgrabili trupli, ju spravili v mrliško vozilo in voznika prisilili, da ju je odpeljal.

Lazcana, katerega vzdevek je bil "Krvnik", naj bi bil odgovoren za več kot 300 umorov. Bil je eden najmogočnejših padlih vodij kartelov v času spopada vojske predsednika Felipeja Calderona. Zetas je ena od dveh najmogočnejših narko skupin v Mehiki, ki je odgovorna za ogromno število smrti. V času predsedovanja Calderona, ki je napovedal vojno kartelom, je v povezavi z drogami umrlo že 60 tisoč ljudi.

V drugi operaciji je bil ujet še eden od vodilnih združbe Salvador Alfonso Martinez Escobedo z vzdevkom Veverica, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Escobeda pa so oblasti prav tako aretirale v nedeljo v obmejnem mestu Nuevo Loredo na severu države. Odgovoren naj bi bil za več zločinov, med drugim za pokol 72 imigrantov iz Srednje Amerike in umore tekmecev v mehiški vojni za prekupčevanje z mamili.