V prometni nesreči, ki se je zgodila ob 16.45, sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po dosedanjih ugotovitvah policistov Policijske uprave Nova Gorica je 75-letni voznik osebnega avtomobila znamke Ford Fiesta vozil iz smeri Deskel proti Solkanu in izven naselja Deskle iz neznanega vzroka zapeljal levo oz. na nasprotno smerno vozišče. Nasproti vozeči 26-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW, ki je vozil v nasprotni smeri, se mu je z osebnim vozilom umikal v levo, vendar je med njima prišlo do trčenja.

V prometni nesreči sta zaradi hudih telesnih poškodb umrla tako povzročitelj prometne nesreče kot njegova sopotnica, katere identiteta še ni potrjena, ker je bila tuja državljanka. 26-letni voznik nasproti vozečega osebnega vozila je po doslej znanih podatkih v prometni nesreči utrpel lahke telesne poškodbe.

O prometni nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti bodo v zvezi z omenjeno nesrečo podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.