Poleg reševalcev in policije so posredovali še gasilci PGE Ljubljana, ki so na vozilih odklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine na vozišču, so sporočili iz Centra za obveščanje RS.

Do nesreče je prišlo, ko je 20-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila od Podgrada proti Lazam, zapeljala proti levemu robu vozišča v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 37-letni voznik drugega osebnega avtomobila. V čelnem trčenju je bil 18-letni sopotnik v prvem vozilu tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl, so zapisali na spletni strani policije.

Voznica prvega vozila in sopotnica v drugem vozilu sta bili v trčenju hudo telesno poškodovani, voznik drugega vozila pa lahko.

Sicer pa so policisti v noči na nedeljo obravnavali 30 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, dva sta se poškodovala huje, štirje pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 102 kršitev javnega reda in miru ter 52 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 74-krat posredovali na javnih krajih in 28-krat v zasebnih prostorih, pridržali so tri kršitelje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali dva voznika. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 23 tatvin, devet vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, dve nasilji v družini, dve ponarejanji listini, poskus preprečitve uradnega dejanja in povzročitev lahke telesne poškodbe.