Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani so že evakuirali, prav tako so na kraju policijske enote, je potrdila predstavnica za stike z javnostmi. Evakuacijo so izvedli ob 14.30, vstop v zgradbo pa bo prepovedan dve uri.

Po pripovedovanju enega izmed študentov, ki je pred evakuacijo opravljal izpit, gre najverjetneje za lažno grožnjo in način, s katerim se nekateri študentje poskušajo izogniti opravljanju izpitnih obveznosti.

Zaradi dogodka so odpovedali tudi otvoritveno slovesnost pete mednarodne simulacije delovanja Združenih narodov SiMUN 2012, kjer bi zbrane nagovoril predsednik republike Danilo Türk. Organizatorji so pojasnili, da bosta simulacija in okrogla miza danes potekali na Ekonomski fakulteti.

(foto: Blaž Žgavc)

Bombni preplah na ljubljanski Fakulteti za družbene vede je bil lažen. Kot so zvečer sporočili z ljubljanske policijske uprave, so policisti pregledali vse prostore fakultete in eksplozivnega telesa niso našli. Bodo pa s preiskavo nadaljevali, saj ima dogodek znake kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, so zapisali.