Philippe Didierjean je dejal, da je kraj zločina izgledal kot scena iz filma. Da se je zgodilo nekaj grozljivega je ugotovil, ko je do njega pristopil prestrašeni kolesar in mu povedal, da se je v gozdu zgodilo nekaj tragičnega.

"Bil je vidno šokiran. V zelo slabi francoščini mi je želel razložiti, da se je nekaj zgodilo naprej po cesti," je povedal Didierjean in dodal: "Poskušal je poklicati policijo, ampak s seboj ni imel telefona," Kolesar ga je nato odpeljal do jase v gozdu, kjer je v avtomobilu zagledal trupla 50-letnega Saada Al Hillija, njegove soproge, 47-letne Ikbal, in njene 74-letne matere. Drug francoski kolesar, ki je bil prav tako ranjen v napadu, je ležal nekaj metrov stran.

Mislil je, da je deklica mrtva

"Takoj, ko sem se približal avtomobilu, je bilo jasno, da tam ni bilo znakov življenja. Ničesar se nisem dotikal, ugotovil sem, da ne morem ničesar storiti," je povedal Didierjean. Takrat je zagledal 7-letno hčer umorjenega para, ki je ležala blizu avtomobila. Bila je ustreljena v ramena, prav tako pa je imela poškodovano glavo. "Ni se odzivala. Potrepljal sem jo po rami in ji dejal nekaj stvari v angleščini, vendar se ni odzvala. Mislil sem, da je deklica mrtva," je pohodnik povedal francoskim medijem.

Črnega avtomobila in motorja ni opazil

Didierjean pod trupli staršev ni opazil druge hčere, 4-letne deklice, ki se je skrivala v avtomobilu. Tam je ležala še celih osem ur, dokler je niso odkrili forenziki. Didierjean se je nato oddaljil od avtomobila, da bi poklical policijo in reševalce. Za razliko od britanskega kolesarja, ni opazil črnega avtomobila in motorja, ki naj bi se odpeljala iz mesta zločina. Preiskovalci s pomočjo varnostnih kamer v mestu Annecy še vedno poskušajo izslediti ti dve vozili.

V ponedeljek so preiskovalci odkrili, da so vsi štirje umorjeni podlegli pod streli iste pištole. Sklepajo, da je bil morilec samo en, ne izključujejo pa možnosti, da je imel pomočnike. 7-letna hči se je medtem zbudila iz kome in je že spregovorila s policijo, vendar bodo preiskovalci z vprašanji počakali na dovoljenje zdravnikov. Francoski in britanski policisti nadaljujejo razgovore z prijatelji, sorodniki in znanci Saada Al Hillija, pri čemer poskušajo ugotoviti, ali njegovo zasebno ali poslovno življenje skriva motiv za grozovit umor v francoskih Alpah.