Hollande je slednje izjavil v Londonu, kjer se je udeležil paraolimpijskih iger. Kot je dejal, je umor družine, ki je prihajala z Otoka, pretresel tako Francijo kot Veliko Britanijo. Zato je treba po njegovih besedah storiti vse, da se najde storilce, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Kot je pred tem danes povedal predstavnik policije iz mesta Chambery Benoit Vinnemann, so tri žrtve, ki so jih našli v avtomobilu, oče, mati in babica deklic, četrta žrtev pa je kolesar, ki naj bi bil lokalni prebivalec. Tri žrtve napada so bile ustreljene v glavo.

Deklica se je osem ur skrivala pri materinih nogah

Dopoldne je policija sporočila identiteto ubitega očeta. Gre za 50-letnega Saada al Hillija, ki je bil rojen v Bagdadu, sicer pa je družina živela na jugu Anglije. Hailli je bil poslovnež, po podatkih Daily Maila pa celo eden izmed vodilnih v družbi AMS 1087, ki se ukvarja s fotografijami iz zraka. Starejša ženska pa je po podatkih preiskovalcev državljanka Švedske.

Policija je okoli polnoči, precej časa za tem, ko so že zaprli območje, v vozilu znamke BMW našla štiriletno deklico, ki se je skrivala pri materinih nogah. "Okoli osem ur se je skrivala pod trupli in se ves ta čas ni premaknila," je povedal predstavnik policije.

Njeno starejšo sestro, ki je bila v streljanju ranjena, so našli že prej ter jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Grenoble.

Tožilec: Izredno brutalno dejanje

Kot so danes sporočili od tam, je še vedno v kritičnem stanju, čeprav se je zjutraj njeno stanje nekoliko stabiliziralo.

Tožilec Eric Maillaud, ki vodi preiskavo incidenta, je danes na novinarski konferenci streljanje označil za "izredno brutalno dejanje". Dodal je, da še ni mogoče reči, ali je bil strelski napad na družino naročeni umor. "Očitno je, da je bilo streljanje izredno kruto dejanje in da je storilec imel željo po ubijanju," je povedal Maillaud.

Policija motiv za zločin, ki se je zgodil na parkirišču v gozdu blizu slikovite in med turisti zelo priljubljene vasi Chevaline, še ugotavlja. Žrtve je okoli 16. ure v sredo popoldne odkril kolesar, ki je na gorski cesti naletel na precej krvav prizor, zato ga še vedno zdravijo zaradi hudega šoka.

Je šlo za rop, ki se je sprevrgel v krvavi obračun?

Ena od domnev je, da je šlo za rop, ki se je sprevrgel v krvavi obračun, preiskujejo pa tudi možnost, da se je zgodila družinska tragedija. Policija je namreč sporočila, da je v bližini krvavega pokola v zadnjih dneh prišlo do dveh poskusov kraje avtomobilov. Štirje zamaskirani neznanci so poskušali ukrasti forda in peugeota. Vendar pa, tako je dodala še policija, so bili oboroženi z eno pištolo, ki bi lahko bila lažna, medtem ko je bila družina v bmw-ju ustreljena s polavtomatsko pištolo, ki jo je uporabljal izkušeni strelec, še dodaja britanski Daily Mail.

Družina je bila na počitnicah v kampu ob jezeru Annecy. Da jo pogrešajo, so v sredo zvečer sporočili drugi britanski turisti v kampu.

Ti so povedali, da je bila družina po videzu z Bližnjega vzhoda, starejša ženska pa je ves čas nosila dolgo črno obleko.

V preiskavi poleg francoske sodeluje tudi britanska policija, na terenu pa dela okoli 60 žandarjev. Na kraju zločina so našli izstrelke iz avtomatskega orožja.