Nekaj minut po polnoči, se je na cesti Hrvaška Gora – Ledeča vas zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, ena je hudo telesno poškodovana, ena pa lahko. Po prvih ugotovitvah policije je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. V času vožnje je bilo vozišče mokro, ponekod je bil na vozišču pesek.

18-letni voznik osebnega avtomobila, ki ni imel vozniškega dovoljenja naj bi po podatkih policije v levem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Avto je začel drseti po bankini, trčilo v drevo, nato pa se še vnel. 20 in 21-letnega sopotnika so iz vozila rešili očividci. 18-letnik iz okolice Novega mesta se je poškodoval lažje, 20-letnik huje, 21-letnik, ki se je peljal spredaj, pa je na kraju zaradi posledic trka umrl.

Kot je policija še  zapisala v izjavi, po prvih ugotovitvah nihče od trojice ni bil privezan, preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je pokazal rezultat 0,79 mg/l alkohola v izdihanem zraku (nekaj več kot 1.5 promila). Zanj je bil odrejen strokovni pregled.

Kronika noči

Sicer pa so policisti v noči na nedeljo obravnavali 42 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, eden je bil poškodovan huje, 15 pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 124 kršitev javnega reda in miru ter 37 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 95-krat posredovali na javnih krajih in 29-krat v zasebnih prostorih, pridržali so osem kršiteljev, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 24 tatvin, sedem vlomov, dve poškodovanji tuje stvari, dve povzročitvi lahke telesne poškodbe, nasilje v družini in nasilništvo.

V zadnjih 12 urah so stavkala dvigala

Tako velenjski kot lendavski gasilci so morali včeraj popoldan posredovati zaradi jetih oseb v dvigalu. Ali je zastoju dvigala botrovalo vreme in morebitem izpad elektrike, ni znano. V Velenju so rešili štiri, v Murski Soboti pa eno osebo.

Ljublajnski gasilci so posredovali pri podrtem drevesu. V Polhovem Gradcu so odstranili drevo, ki je padlo in zaprlo cesto, enako so storili tudi slovenjgraški gasilci.