Po besedah Vukovića, ki priča preko videokonference iz Beograda, so ta denar v Južno Ameriko, predvsem v Argentino in Brazilijo, večinoma nosili Slovenci. Slovenci so prav tako sodelovali v prevozih kokaina v Evropo, denimo v Italijo, Francijo in na Nizozemsko.

Vuković je na primeru zasega več kot dveh ton kokaina oktobra 2009 na jahti Maui v Urugvaju tudi orisal pot droge proti stari celini. Ko je denar prišel v Južno Ameriko, so ga namenili nakupu kokaina, ki so ga zapakirali v Argentini. V sam nakup droge pa naj ne bi bil vpleten nihče od Slovencev, ki jih je on poznal.

Drogo so nato natovorili na omenjeno jahto, vendar se jim je načrt izjalovil, saj je drogo prestregla policija. Kokain so namreč po Vukovićevem pojasnilu nameravali pretovoriti na čezocenasko ladjo, ki je potovala v južno Afriko. Tam bi morali drogo prevzeti in jo pripeljati v Evropo. Na vprašanje tožilke Blanke Žgajnar, ali so bili med tistimi, ki so na jahto nagovorili kokain, tudi slovenski državljani, je odgovoril, da so "nekateri bili iz Srbije, nekateri iz Slovenije", vendar ne ve, za koga je šlo.

Vuković pozna nekatere domnevne slovenske člane združbe. Kot je dejal, jih pozna iz Argentine, vendar še iz obdobja pred zasegom mamil na jahti Maui. Omenil je, da pozna Tadeja (med obtoženimi je Tadej Poljak) ter še dva, ki ju je pozneje prepoznal v sodni dvorani, ko je kamera usmerila sliko na obtožene. Gre za Jakoba Remškarja in Dragana Bjelkaša. Tadeja je v Argentino pripeljal Anastazije Martinčič, ki so ga aretirali ob zasegu droge na jahti Maui. Po Vukovićevih besedah je Tadej v Argentino prinašal denar za nakup kokaina.

Tadeja je v Argentino pripeljal Anastazije Martinčič, ki so ga aretirali ob zasegu droge na jahti Maui. Po Vukovićevih besedah je Tadej v Argentino prinašal denar za nakup kokaina. Bjelkaša je spoznal leta 2008 v Braziliji, ko mu je moral predati neko telefonsko številko, Remškarja pa že nekaj let pred tem spoznal v Beogradu.

Tožilko je tudi zanimalo, ali pozna prvoobtoženega Dragana Tošića, vendar je Vukovič povedal, da je zanj slišal ob aretaciji.

Tošićev zagovornik Luka Zajc je tako po obravnavi ocenil, da je danes zaslišana priča "glavni razbremenilni dokaz za njegovo stranko". Kar je Vuković povedal, je načelno razbremenilno tudi za ostale obtožene, saj da je izrecno potrdil, da v Sloveniji ni bilo nobene "posebno organizirane hudodelske združbe". Poudaril je, se nobenemu od obtoženih ne očita menjave bankovcev, temveč sodelovanje pri prevozu mamil. Prevozi so bili, priznava Zajc, vendar slovenski obdolženci pri tem niso sodelovali, je še izpostavil.

Tožilka je te navedbe obrambe komentirala z besedami, da je po izjavah odvetnikov tudi celotna obtožba "splet izmišljotin, ki so nedokazljivi".