Kot je povedala Potočanova, bodo sodbo prejeli po pošti, kdaj bo odločeno o višini odškodnine, ki jo bodo prejele družine umrlih deklet, pa je po njenih besedah odvisno od tega, kdaj bo sodnica izdala sodbo. "Mislim, da bo v nekem krajšem času glede na to, da temelj ni več sporen, ampak so sporne samo višine. Pričakujem, da ne bo dolgo," je dejala po končani obravnavi.

Na sodišču so sicer danes zaslišali starše pokojnih deklet. Kot je pojasnila Potočanova, so obravnavali njihova doživljanja tragedije. "Obravnava je potekala brez pravnih zapletov, kar me še posebej veseli, ker je bila sicer precej čustveno naporna," je povedala. Starše so zaslišali brez prisotnosti javnosti, saj je tako na predlog Potočanove odločila sodnica. Potočanova je v imenu staršev za to prosila, ker je šlo pri opisih doživljanja dogodka za intimne okoliščine, starši pa so želeli ohraniti zasebnost.

Višina zahtevane odškodnine po besedah Potočanove ostaja nespremenjena. Na vprašanje, odkod bo zagotovljen denar za odškodnine, glede na to, da je Robert Zavašnik na begu, je odgovorila, da je to stvar pravdnega postopka. "Ali bodo kakšna prostovoljna plačila, ali bo potreben postopek izvršbe, to bomo morali ugotavljati takrat," je pojasnila.

Svojci deklet sicer od Zavašnika, njegovega podjetja in varnostne družbe Enigma Bagarič terjajo 225.900 evrov odškodnine. Zavašnik in njegovo podjetje pa morata odškodnino v višini dobrih 15.000 evrov že plačati dekletu, ki je bilo pred diskoteko hudo poškodovano.

O višini odškodnine bo sodišče odločilo potem, ko je višje sodišče junija letos potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča, da staršem deklet pripada odškodnina. To lahko izterjajo od Zavašnika, njegovega podjetja Roto, ki je v Lipi opravljalo gostinsko dejavnost, in Enigme, ki za varovanje ni imela ustrezne licence.

Devet svojcev pokojnih deklet je sicer odgovornost terjalo še od Zavašnikovih staršev, občine Medvode in države, za katere so prepričani, da prav tako nosijo del krivde, a jim sodišče v tem delu ni ugodilo.

Zoper Zavašnika je po tragediji stekel tudi kazenski postopek, v katerem ga je sodišče spoznalo za krivega za tragedijo in mu zaradi povzročitve splošne nevarnosti dosodilo pet let zapora, ker kot organizator zabave ni poskrbel za varnost. Zavašnik bi se moral junija 2009 zglasiti na prestajanje kazni v zaporu na Dobu, a je tik pred tem izginil, organi pregona pa ga do danes kljub tiralici še niso izsledili.