Reševalci so na otoku Jeju v neurju dosegli eno od ladij in rešili 11 članov posadke, šest pa jih je samih priplavalo do obale, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Eno ladjo je neurje potisnilo blizu obale, druga pa se je prelomila na dva dela in potonila.

Južnokorejske oblasti so razglasile izredne razmere za skoraj celotno državo. Bolaven je najsilovitejši tajfun, ki je v zadnjem desetletju prizadel to državo. Tajfun je nad južne in zahodne predele države prinesel močne nalive in vetrove. Iz ministrstva za promet so sporočili, da je danes začasno ustavilo obratovanje vseh 87 družb za prevoze s trajekti, od ponedeljka pa so v državi odpovedali skoraj 250 letalskih poletov. Skoraj 200.000 domov je ostalo brez elektrike. Danes so po državi zaprli tudi šole.

Zaradi Bolavena sta ameriška in južnokorejska vojska začasno prekinili obsežne skupne vojaške vaje, ki so se pričele prejšnji teden. Tajfun pa se približuje tudi Severni Koreji, ki se še vedno bori s posledicami katastrofalne suše in poplav, ki so državo prizadele to poletje.