Obstaja možnost, da je neidentificirana moška žrtev povezana z umrlima materjo in hčerko oziroma da gre za družino, je za Televizijo Slovenija še povedal Balažic. Dodal je, da bo identifikacija vseh žrtev zaključena v soboto zjutraj.

Balažic je v Odmevih povedal še, da je bila osnova pri preživeli ponesrečenki, ki so jo identificirali, primerjava z vzorcem matere, ki ga je priskrbela policija. Pri štirih žrtvah je policija prav tako priskrbela primerjalne vzorce.

Nesreča se je zgodila v četrtek nekaj pred osmo uro zjutraj v bližini Iga med pristajanjem balona. Na njem je bilo 32 ljudi, štirje so umrli, preostale so sprejeli v bolnišnico, veliko večino v ljubljanski univerzitetni klinični center, preostale so odpeljali v Maribor, Celje, na Jesenice in v Novo mesto.

Preiskava okoliščin nesreče se nadaljuje, policija pa preverja tudi, ali je bilo storjeno kakšno kaznivo dejanje. V Balonarskem centru, ki je organiziral polet, zagotavljajo, da je bil ta načrtovan in izpeljan v skladu z vsemi pravili stroke.