Uprava zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja od srede razglaša za območja občin Koper, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba.

V navedenih občinah je uprava sicer že pred dnevi razglasila veliko požarno ogroženost, zato na teh območjih že velja prepoved kurjenja, sežiganja ali uporabe odprtega ognja, puščanje in odmetavanje gorečih oziroma drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Od 15. avgusta in do preklica pa bodo te prepovedi veljale za vso državo.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo, hrano in okolje ter policija bodo v času razglašene požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor.

Občine pa skladno z uredbo o varstvu pred požarom v naravnem okolju v času velike ali zelo velike požarne ogroženosti organizirajo opazovanje in obveščanje o nevarnosti požarov v naravnem okolju, so še sporočili iz uprave.