Pri kraju Sonković v bližini Skradina je gorela trava, nizko rastje in borov gozd, ogenj pa so davi uspeli spraviti pod nadzor. Zaradi požara so v nedeljo zvečer evakuirali del prebivalcev naselij Todorovići, Čulini in Bratići. Kasneje je hrvaška državna uprava za zaščito in reševanje sporočila, da ogenj hiš ne ogroža več. V gašenju požara je sodelovalo več kot 150 gasilcev, med drugim več kot 40 iz celinskega dela Hrvaške, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Z ognjenimi zublji se borijo tudi v dubrovniški četrti Mokošica, kjer je zagorelo v nedeljo popoldne. Pri gašenju pomagajo tudi letala.

Od sobote gori na območju Komina blizu Metkovića, kjer naj bi po ocenah zgorelo okoli tisoč hektarjev trave, nizkega rastja in gozda. Ogenj gasi okoli 95 gasilcev iz dubrovniško-neretvanske županije ob pomoči 40 kolegov iz notranjosti države, ki so na pomoč prispeli ponoči. Na požarišče prihaja tudi okoli sto hrvaških vojakov.

Požari divjajo tudi drugod po Evropi

O požarih sicer še naprej poročajo tudi iz Španije. Kot so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sporočile pristojne oblasti, sta med gašenjem požara blizu Alicanteja umrla dva človeka. V kraju La Torre de les Macanes pri Alicanteju gori borov gozd, iz enega od tamkajšnjih taborov pa so preventivno evakuirali 130 otrok.

Trije ljudje pa so bili ranjeni v boju z ognjem na Kanarskih otokih. Po navedbah lokalnih oblasti je na kanarskih otokih La Gomera in Tenerife, kjer je zgorelo že na tisoče hektarjev površin, ogenj v nedeljo znova ušel izpod nadzora. Na La Gomeri so zaradi požarov od petka evakuirali že več kot 4700 ljudi

V Grčiji so gasilci medtem ponoči uspeli spraviti pod nadzor požar blizu gore Atos, ki spada pod Unescovo svetovno dediščino. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je gasilcem pri tem pomagala ploha.