Jadralni padalec s Koroške je v skupini padalcev v sredo pozno popoldne skočil iz letala na višini približno 4000 metrov. Med pristajanjem je prišel v brezvetrje in pri tem izgubil vzgon na padalu, zaradi česar je začel hitreje padati proti tlom. Pri pristanku se je lahko poškodoval, so navedli na Policijski upravi Nova Gorica.

Jadralni zmajar pa se je poškodoval pri pristajanju na urejenem pristajališču jadralnih padalcev v Tolminu. Poljak je z jadralnim zmajem vzletel z vzletišča na Kobali in po nekaj minutah jadranja pristajal na tolminski heliodrom. Pri pristajanju na travniku v bližini omenjenega heliodroma je zapihal veter, zato je trdo pristal v kupu zemlje in se poškodoval. Po prvih ugotovitvah je utrpel hude poškodbe hrbtenice in gležnja.

Oba poškodovana so na kraju oskrbeli zdravnik in ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin in ju nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje. Korošca so pripeljali v šempetrsko bolnišnico, Poljaka pa s policijskim helikopterjem v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

V zvezi z obravnavanima primeroma so obvestili tudi pristojnega preiskovalca letalskih nesreč in incidentov v službi za preiskovanje nesreč ministrstva za infrastrukturo in prostor, so še navedli na Policijski upravi Nova Gorica.