Štirje aretirani prihajajo iz Hongkonga, ostali trije pa so avstralski državljani. Aretiranci so bili stari med 29 in 61 let. Policija naj bi zasegla 306 kilogramov metamfetaminov in 252 kilogramov heroina v skupni vrednosti 525 milijonov ameriških dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaplemba je ena največjih v avstralski zgodovini in je rezultat dolgotrajne operacije, ki je sledila namigu ameriških preiskovalcev. "Preiskava je trajala 11 mesecev. V tem času smo strogo nadzorovali osebe, za katere smo sumili, da so vpletene v prepovedano trgovino z mamili," je povedal namestnik policijskega komisarja Andrew Colvin in dodal, da so s to zaplembo preprečili, da bi več kot pol tone drog doseglo avstralske ulice.

Skoraj letni zaseg

Avstralski notranji minister Jason Clare je policijsko racijo označil za pomemben preboj. "V tej operaciji smo zasegli več heroina in metamfetaminov, kot jih ponavadi zasežemo v celotnem letu," je dejal Clare.

Zasežene droge so bile domnevno skrite v 100 glinenih posodah, ki so jih v Avstralijo pretihotapili iz države, katere imena policija ni razkrila. Pretihotapljene droge so našli v skladišču v Sydneyju.