Kot je dodala, bodo kazensko ovadili 22-letnega Zagrebčana zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom.

Zadrsko tožilstvo je odredilo obdukcijo, sicer pa ni znano, kdaj jo bodo tudi končali in objavili uradni vzrok smrti 31-letnika.

Policija je po nesreči sporočila, da je 22-letni voznik iz Zagreba zaradi neprilagojene hitrosti povozil 31-letnega slovenskega državljana, ki je prejšnjo soboto okoli pol pete ure zjutraj iz še neznanega razloga ležal na cestišču v bližini trajektnega pristanišča Žigljen pri Novalji.

V Slovenskih novicah so v začetku tedna na podlagi navedb, ki so se pojavile na nekaterih hrvaških spletnih forumih, ugibali, ali je bil slovenski državljan na Pagu povožen do smrti ali pa morda umorjen.

Maodušova danes ni imela dodatnih informacij o stanju 24-letnega slovenskega državljana, ki je, prav tako v soboto 21. julija, padel z balkona hiše v Novalji na Pagu. Nesrečni fant se je naslonil na leseno ograjo balkona, ki je popustila in je padel z dobrih treh metrov višine.

Po zadnjih informacijah policije je utrpel težke telesne poškodbe in so ga po nesreči zadržali na zdravljenju v bolnišnici v Zadru.