Po navedbah AFP sta blizu mesta Portbou umrla 60-letni moški in njegova 15-letna hči, ki sta se utopila, potem ko sta se pred plameni poskušala rešiti s skokom v morje. Tretja žrtev požara je bil starejši moški, ki je doživel srčni napad, četrta pa 64-letni moški, ki je umrl zaradi opeklin.

Hude opekline pa je dobil Francoz, čigar vozilo je zajel ogenj. Opečenega ima 80 odstotkov telesa in se zdravil v bolnišnici.

Kot je dejal poveljnik gasilcev v Kataloniji, je bilo v požaru laže ranjenih sto ljudi. Gasilci so prebivalcem devetih krajev na območju, med njimi sta tudi mesti La Jonquera in Biure, svetovali, naj zaradi lastne varnosti ostanejo v zaprtih prostorih. Širše območje je namreč zajel oblak dima.

V požaru, ki je izbruhnil v nedeljo kmalu po poldnevu v bližini mesta La Jonquera ob francoski meji, je bilo uničenih 7000 hektarjev površja. Ker je zelo suho, veter pa je pihal s hitrostjo 90 kilometrov na uro, se je požar začel hitro širiti.

Zaradi požara je zaprtih več cest ter hitra železnica med Španijo in Francijo, prek 4000 ljudi pa je ostalo brez elektrike.