Gneče in zastoji so sicer še na podravski avtocesti pred razcepom Draženci proti Gruškovju, kjer je kolona dolga štiri kilometre, ter na cestah Jurovci-Gruškovje, Koper-Dragonja, Izola-Koper in Dolnji Zemon-Jelšane.

Nekoliko so se povečale čakalne dobe na mejnih prehodih. Osebna vozila morajo tako na Gruškovju pri izstopu čakati eno uro, pri vstopu pa uro in 30 minut. Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba pri izstopu in vstopu 45 minut, v Sečovljah pri izstopu in vstopu 30 minut, na mejnem prehodu Jelšane pri vstopu 30 minut in na mejnem prehodu Starod pri izstopu 15 minut.

Na hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos ter na cesti Podnanos-Ajdovščina je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Do 16. ure na primorskih cestah velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Na štajerski avtocesti bo zaradi del predvidoma do nedelje do 20. ure zaprt priključek Dramlje v obe smeri, voznikom pa priporočajo obvoz preko priključka Celje vzhod.

Na severni ljubljanski obvoznici je zaradi del zaprta polovica obvoznice med Kosezami in Industrijsko cono Šiška. Zaprta sta tudi uvoz Podutik in izvoz Dravlje proti Zadobrovi. Promet poteka dvosmerno po dveh zožanih pasovih v obe smeri.