Kot so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, bodo cesto v Tamarju skušali popraviti v naslednjih dneh, če bo vreme dovoljevalo.

Na cesto v Turiški vasi v občini Slovenj Gradec se je zaradi neurja z močnim vetrom podrlo drevo. Močan veter je v naselju Kobilščak v občini Radenci podrl drevo, ki je padlo čez cesto. Drevo se je podrlo tudi čez cesto Rakičan-Noršinci v občini Murska Sobota. Podrta drevesa so že odstranili.

V naselju Zgornje Gorje so gasilci iz kleti stanovanjskega objekta izčrpali vodo. Gasilci so posredovali tudi na Grajski cesti na Bledu, kjer je v spodnjih nadstropjih dveh stanovanjskih blokov voda udarila iz kanalizacije.

Mura se bo razlila

Vremenoslovci opozarjajo, da bodo danes tekom dneva lahko ob močnejših nalivih narasli hudourniki in manjše reke na območjih zahodne in osrednje Slovenije. Reka Mura bo v popoldanskih urah presegla opozorilni pretok 650 kubičnih metrov na sekundo in se bo razlila znotraj poplavnih nasipov.

Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Proti večeru se bo delo zjasnilo, na Primorskem bo začela pihati šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 23, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija. Ponoči bo ponekod občasno deževalo, a količina padavin bo majhna.

V ponedeljek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija. V torek in sredo bo pretežno jasno in postopno bolj toplo.

Nevšečnosti zaradi včerajšnjih neurij

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je sobotno neurje zajelo predvsem severni del države, od Gorenjske, preko Koroške do Štajerske, oplazilo pa je tudi Ljubljansko kotlino. Vremenoslovci opozarjajo, da so danes možni močnejši porasti hudournikov in manjših rek na območjih severozahodne, severne, severovzhodne in osrednje Slovenije. 

Ponoči so nastale tri močnejše nevihte z vetrom in dežjem, največji nalivi pa so proti jutru nastali na Zgornjesavskem koncu, so za STA povedali na Arsu. Danes so predvsem dopoldne še možne močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo. Popoldne bodo padavine postopno ponehale, delno se bo zjasnilo, na Primorskem bo začela pihati šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 23, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

Ponoči se bo znova pooblačilo, ponekod bo občasno deževalo, a količina padavin bo majhna. V ponedeljek bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj C. V torek in sredo bo pretežno jasno in postopno bolj toplo.

Meteorna voda zalivala zgradbe

Z Uprave RS za zaščito in reševanje so danes sporočili, da je v soboto okoli 22. ure v Lokah v občini Ljubno zaradi močnega naliva voda pričela zalivati gostinsko stanovanjski objekt. Območje Velenja pa je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo nekaj po 22. uri. Meteorna voda je zalila 20 stanovanjskih ter 3 poslovne objekte.

Ob 22.20 je neurje z močnim nalivom zajelo območje občine Rečica ob Savinji, kjer je meteorna voda pričela zalivati stanovanjski objekt in garažo ter ogrožati objekt v bližini. Zaradi močnega naliva je meteorna voda pričela zalivati tudi prostore stanovanjske hiše v Okonini v občini Ljubno. V Veliki Pirešici v občini Žalec v in Andražu nad Polzelo pa je močan veter podrl drevesi.

Na Gorenjskem pa so se nevšečnosti začele v soboto okoli 21. ure. Meteorna voda je zalila kletne prostore dveh stanovanjskih hiš na Grajski cesti na Bledu. Vodo so izčrpali blejski gasilci in očistili cestne prepuste pred Hotelom Toplice. Vodo so izčrpali tudi iz kletnih prostorov podjetja Telekom na Ljubljanski cesti. Voda je zalila cesto na Koroški Beli in dve stanovanji v večstanovanjskih objektih na Hrušici v občini Jesenice.

Veter podrl gradbeni oder

Zaradi močnega vetra se je podrl gradbeni oder ob stanovanjski hiši in padel na cesto v Srednji vasi pri Šenčurju v občini Šenčur. V Srednji vasi je odkrilo tudi del strehe stanovanjske hiše. V Visokem pa se je podrlo drevo na cesto proti športnemu centru. Posredovali so tamkajšnji gasilci.

Ob 22.01 sta podrti drevesi padli na električne vodnike v naselju Potoče in Kokra v občini Preddvor. V Kranju in Predosljah meteorna voda zalila prostore v šestih stanovanjskih objektih ter avtobusni postaji. Na Valjavčevi ulici v Kranju pa so gasilci prekrili približno pet kvadratnih metrov odkrite strehe stanovanjske hiše.

Okoli 22. ure sta se podrli drevesi, ki sta padli na cesto Grad-Šenturška Gora v občini Cerklje na Gorenjskem. Gasilci pa so izčrpali tudi vodo iz meteornega jaška na Koroški ulici v Kranjski Gori. Nekaj pred 22. uro sta se zaradi močnega vetra podrli drevesi na cesto v naselju Stahovica v občini Kamnik. Ob 21. uri pa je meteorna voda zalila gostinski lokal na Trgu Alfonza Šarha v Slovenski Bistrici. Povsod so posredovali gasilci, ki so odmašili odtočne jaške, izčrpali vodo in odstranili podrta drevesa.