Nov škandal podjetja, ki trguje s terminskimi pogodbami, po podobnem škandalu MF Global konec lanskega leta, je močno pretresel industrijo, predvsem pa zaposlene pri podjetju, ki bodo kmalu ostali brez dela. Zvezna Komisija za nadzor nad trgovanjem s terminskimi pogodbami je Wasendorfa obtožila poneverjanja denarja strank. Regulatorjem je nazadnje prijavil, da je na posebnem računu 1845 strank, ki imajo skupaj 225 milijonov dolarjev, v resnici pa je bilo na računu le pet milijonov dolarjev, medtem ko ni znano kam je poniknilo 200 milijonov dolarjev.

Wasendorf se je v ponedeljek zaprl v svoj avtomobil pred sedežem podjetja v zvezni državi Iowi in vanj s cevjo napeljal izpušne pline. Pravočasno so ga rešili, vendar je še vedno v komi. Denar strank naj bi poneverjal najmanj dve leti, afera pa je vse bolj podobna piramidni shemi po vzorcu Bernarda Madoffa, ki je bil pred kratkim obsojen.

Podjetje PFGBest je stečaj razglasilo na sodišču v Chicagu in prijavilo med 500 milijoni do milijarde dolarjev premoženja ter med 100 in 500 milijoni dolarjev terjatev. Wasendorf je s poneverbami presenetil, saj je njegovo 20 let staro podjetje veljalo za zanesljivo, sam pa je kot nekdanji novinar, borzni posrednik, pa tudi direktor užival precejšen ugled.