ARSO opozarja, da bi danes popoldne in proti večeru Slovenijo lahko zajeli močnejši nalivi, s sunki vetra in možnostjo toče. Nevarnost velja predvsem za severno, severozahodno in osrednjo Slovenijo.

O toči so poročali iz Gorenjske, Posočja, v Loškem Potoku, Ribnici in območju severne Primorske. Uprava RS za zaščito in reševanje pa poroča tudi, da so močni sunki vetra med nevihto odkrili streho na stanovanjski hiši v vasi Novaki v občini Cerknica.

Nad južno Evropo se sicer nahaja šibko območje visokega zračnega tlaka, nad srednjo Evropo in območjem Alp pa se zadržuje oslabljena vremenska fronta. Od juga k nam priteka nekoliko bolj vlažen in v višinah malo hladnejši zrak.

Jutri bo spremenljivo oblačno, ponekod pa se bodo zopet pojavile krajevne plohe in nevihte, ki bodo manj pogoste ob morju. V četrtek bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Nekoliko se bo ohladilo. V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Večinoma bo suho, le v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo.

Napovedi za jutri ocenjujejo najnižje jutranje temperature od 13 do 19 stopinj Celzija, najvišje pa od 24 do 31, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.