Istrska policijska uprava je danes pojasnila, da so v nedeljo 20 minut po polnoči dobili informacijo o pretepu v Santa Marini pri Vabrigi, v katerem je bila ranjena ena oseba. Kljub temu, da so 24-letnika hitro prepeljali v bolnišnico v Pulju, je v nedeljo v zgodnjih popoldanskih urah za posledicami napada z nožem umrl.

Za 24-letnega fanta je bila usodna poškodba jeter, izgubil je tudi veliko krvi, danes poroča Novi list, ki navaja tudi, da bo policija dogodek obravnavala kot umor.

"Osebe, ki jih povezujemo z dogodkom, so pridržane v prostorih policijske postaje Poreč. V sodelovanju s tožilstvom iz Pulja proti njim poteka kriminalistična preiskava," so objavili na spletni strani istrske policijske uprave.

Zabodel ga je "brez pravega razloga"

Na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu so povedali, da je policija v Poreču pridržala pet slovenskih državljanov, ki so jih kasneje prepeljali v Pulj, kjer bo o nadaljevanju postopka odločal županijski tožilec.

Novi list je medtem v opisu nasilnega dogodka v noči na nedeljo navedel, da je slovenski motorist brez pravega razloga napadel Porečana. Ta se je z družbo zabaval ob morju, pri tem pa naj bi po naključju z vodo poškropil tudi slovenskega motorista. Slednji je po besednem in fizičnem obračunu odšel po nož in z njim dvakrat zabodel 24-letnika.

Nato se je skril med množico, je še zapisal reški časnik. Dodal je, da so policisti ob pomoči gostiteljev srečanja našli in prijeli pet članov motorističnih klubov Fire Starters iz Ljubljane in El Diablo iz Hrušice na Gorenjskem, ki naj bi jih priče povezovale z napadom na fanta.

Po neuradnih informacijah naj bi policija pridržala 27-letnika iz Hrastnika, 28-letnika iz Krškega in 23-letnika iz Novega mesta ter dvojico z Jesenic, 25-letnika in 31-letnika.