Na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu so za STA potrdili, da je davi, nekaj po polnoči, v Vabrigi, med moto zborom, prišlo do pretepa, v katerem je zaradi ran preminil hrvaški državljan. V zvezi s tem dogodkom je policija v Poreču pridržala pet slovenskih državljanov.

Glas Istre, ki se sklicuje na izjave očividcev, navaja, da je slovenski motorist brez pravega razloga napadel Porečana. Ta se je z družbo zabaval ob morju, pri tem pa naj bi po naključju z vodo poškropil tudi slovenskega motorista. Slednji je po besednem in tudi fizičnem obračunu odšel po nož in z njim napadel 25-letnika.

Hrvata so hudo poškodovanega prepeljali v puljsko bolnišnico, kjer so ga ponoči operirali. Vendar so bile posledice poškodb - zaboden naj bi bil v jetra, poleg tega je izgubil tudi veliko krvi - prehude in je v bolnišnici danes umrl.

Tudi Glas Istre navaja, da je policija privedla na zaslišanje pet oseb, po navedbah časnika pa je med njimi verjetno tudi Slovenec, ki je sicer po dogodku pobegnil.

Policija je z informacijami zaenkrat skopa in ni želela razkriti, koliko oseb preiskuje in ali je koga osumila za napad. Prav tako ni potrdila, da bi bil med pridržanimi tudi napadalec.