Zimmermana najprej po ustrelitvi 17-letnega Trayvona Martina niso aretirali, po nacionalnem ogorčenju in obtožbah o pristranskosti policije, ker je bil storilec bel, žrtev pa temnopolta, pa so ga po mesecu in pol le aretirali. Aprila je bil potem do sojenja izpuščen po plačilu 150.000 dolarjev varščine.

Sodišče je kasneje ugotovilo, da sta skupaj s soprogo lagala o dejanskem premoženjskem stanju, saj se je na Zimmermanovem računu nabralo za 135.000 dolarjev prostovoljnih prispevkov za obrambo. Zimmerman se je z obtožnico nenaklepnega umora moral vrniti v zapor, zaradi laganja pod prisego pa je bila obtožena tudi njegova soproga Shellie.

Zavajanje o dejanskem finančnem stanju so tožilci odkrili s pomočjo pogovorov zakoncev med obiski soproge v zaporu. Pogovori med zaporniki in obiskovalci se namreč snemajo. Zimmermanu ne bo potrebno plačati celotnega zneska odmerjene varščine, ampak le nekaj odstotkov. Milijon dolarjev bo dolžan le, če se ne bo pojavil na sojenju.

Zimmerman se zagovarja na osnovi floridskega zakona, ki omogoča samoobrambo s strelnim orožjem, če se oseba počuti ogroženo. Ne glede na to, ali je napadalec oborožen ali ne. Varnostnik trdi, da ga je 26. februarja v zagrajenem naselju pri Orlandu Martin napadel in poškodoval.