Ljubljanski policisti so med tekmo obravnavali več kršitev javnega reda in miru - od nasilnega, drznega in nedostojnega vedenja, do neupoštevanja odredb policistov -, ter kršitve zakonov o javnih zbiranjih in o zasebnem varovanju. Ukrepali so proti sedmim posameznikom, med katerimi sta se znašla tudi mladoletna golobradca, ki so ju policisti predali staršem.

Nasilno vedenje je doseglo vrhunec, ko so se varnostniki podali med navijače Crvene Zvezde, da jim odvzamejo v cirilici napisan transparent "Kosovo je Srbija", saj tovrstne provokacije na tekmah niso zaželene. Varnostnika sta navijačem transparent odvzela, pred izhodom s tribune pa je nanju skočila gruča (slovenskih) navijačev Crvene Zvezde.

Med neuspešnim poizkusom, da varnostnikoma iz rok izpulijo transparent, so enemu zvili, drugemu pa zlomili prst. Hkrati so napadli tudi mlado policistko. 30-letni navijač je vanjo skočil izza hrbta in jo silovito udaril po glavi. Poškodovani so morali zdravniško pomoč poiskati na urgenci ljubljanskega kliničnega centra, kjer je policistka med čakanjem na zdravniško pomoč začela izgubljati zavest. Zdravniki so ji zato hitro pomagali v ambulanto in jo prednostno oskrbeli. Po neuradnih podatkih ne gre za hujšo poškodbo. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin, 30-letnika pa najverjetneje čaka ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja.