Incident so potrdili tudi na zagrebški policiji, kjer so povedali, da sta bili napadeni 30-letna Hrvatica in 28-letna državljanka Velike Britanije. Po poročanju policije preiskava že poteka, dekleti pa zaenkrat še nista podali kazenske prijave, zavrnili pa sta tudi zdravniško pomoč.

Dekleti sta čakali na nočni avtobus, ko se jima je približal moški in ju začel žaliti. Skušali sta ga ignorirati, a je nadaljeval: "Če bi bili v Beogradu, si ne bi nikoli tako upali hoditi po mestu. Odvratne lezbe in pedri, vse bi vas bilo treba pobiti in zažgati. BBB (skrajna skupina privržencev nogometnega kluba Dinamo Bad Blue Boys, op.p.) in huligani, me razumeta?“ je kričal nanju in ju žalil. Ko sta se mu skušali izogniti, ju je nekajkrat udaril po glavi, kasneje, ko je šel za njima, pa ju je tudi zbrcal. Ko je eni od njiju uspelo poklicati policijo, je storilec pobegnil.

Iz Zagreb Pridea so sporočili, da je enemu od deklet zlomil čeljust, imela je tudi pretres možganov. Drugo dekle ima podplutbe na obrazu.

Zagreb Pride je napad že ostro obsodil in poudaril, da se morajo takšni incidenti čim prej nehati, sicer pa pričakujejo kazensko ovadbo proti nasilnežu, ki naj bi ga posnele varnostne kamere v avtobusu.