Med obsojenimi predstavniki lokalnih oblasti sta tudi Milan Devčić in Milan Radojčić. Prvega je sodišče obsodilo na 10, drugega na 13 let zapora, poroča srbska tiskovna agencija Beta.

Za deset let bo moral v zapor načelnik policijske postaje Tovarnik Željko Krnjajić. Zaporna kazen je doletela tudi štiri nekdanje pripadnike JLA, Miodraga Dimitrijevića, Darka Perića, Radovana Vlajkovića in Radisava Josipovića. Obsojeni so bili na od štiri do deset let zapora.

Sodišče je obsodilo tudi pripadnike paravojaške skupine "Dušan Silni". Jovan Dimitrijević in Saša Stojanović sta bila obsojena na po osem let zapora, Zoran Kosijer na devet, Dragan Bačić in Aleksander Nikolaidis bosta morala v zapor za šest let, Petronije Stevanović pa za 14 let.

Kot izhaja iz obtožnice, je bilo med napadom na Lovas 10. oktobra 1991 na svojih domovih in dvoriščih ubitih 22 civilistov, še 23 jih je do 18. oktobra tega leta umrlo v improviziranih zaporih. Poleg tega je 22 civilistov umrlo, ko so jih 18. oktobra 1991 uporabili kot živi ščit in prisilili, da so šli čez minsko polje, trije civilisti pa so umrli v posamičnih incidentih.