Po prvih navedbah naj bi bilo v nesreči nedaleč od Zadra ubitih sedem ljudi, a so kasneje našli še eno truplo. Med mrtvimi naj bi bil tudi sedemletni otrok. Število mrtvih bi utegnilo še narasti, saj reševalci in gasilci na prizorišču nesreče še naprej iščejo poškodovane in morebitne smrtne žrtve.

V nesreči je bilo poškodovanih 44 ljudi, od tega osem huje. Najprej so jih oskrbeli v bolnišnici v Gospiću, nakar so najhuje poškodovane s helikopterjem prepeljali v Zagreb. Med njimi sta dva otroka, stara 12 let, ki sta sedaj v zagrebškem kliničnem centru, medtem ko je ena ženska na intenzivni negi v zagrebški bolnišnici Dubrava.

Voznik zaspal za volanom?

Po pisanju hrvaških medijev naj bi bil za nesrečo kriv voznik avtobusa, ki je za trenutek zaspal in ob tem izgubil nadzor nad vozilom. To potrjuje dejstvo, da naj ne bi bilo nobenih sledi zaviranja avtobusa. Po prvih informacijah naj bi voznik nesrečo preživel, hrvaški mediji pa zdaj poročajo, da temu ni tako. Avtobus je sicer začel svojo pot v petek zvečer v Brnu, namenjen pa je bil v Baško vodo pri Makarski.

Zaradi nesreče je po poročanju Hine za ves promet zaprt del avtoceste med Gornjo Pločo in Maslenico v obeh smereh, zaradi česar prihaja do zastojev.

Krizni štab hrvaškega zdravstvenega ministrstva je situacijo ocenil kot nujen primer prve stopnje, ki terja pripravljenost vseh zdravstvenih služb, še piše Hina.

Septembra 2008 se je samo 15 kilometrov od prizorišča današnje tragedije zgodila še ena huda nesreča. Slovaški avtobus je takrat čelno trčil v nosilni steber nadvoza. Umrlo je 14 ljudi, 30 je bilo huje ali lažje poškodovanih.

Češka v šoku

O hudi prometni nesreči seveda poročajo tudi češki mediji. Ti sorodnike žrtev pozivajo, naj se za vse informacije obrnejo na češko veleposlaništvo na Hrvaškem, dodajajo pa, da so vsi uslužbenci omenjenega veleposlaništva že obiskali bonišnice, v katerih se zdravijo poškodovani. 

Češki mediji tudi pišejo, da gre za najhujšo prometno nesrečo, v kateri so bili udeleženi češki državljani, od leta 2003, ko huda prometna nesreča na Češkem terjala 20 smrtnih žrtev.