Med najbolj prizadetimi območji je sever države, med drugim dežela Salzburg, predel Innviertel v deželi Zgornja Avstrija ob reki Inn ter južni del Spodnje Avstrije. Tudi za danes meteorologi napovedujejo huda neurja s silovitimi sunki vetra in točo.

V kraju Krenglbach je strela zadela cerkveni zvonik. Ponekod so bile prekinjene železniške povezave, v kraju Mehrnbach je tire preplavila voda, odsek pa bo do sobote ostal zaprt. V Aspachu se je 25-letni moški v zadnjem trenutku rešil iz avtomobila, preden bi ga odnesla poplava.

V deželi Salzburg je ponekod v samo nekaj urah zapadlo 74 litrov dežja na kvadratni meter, kar se po besedah meteorologov na tem območju zgodi le vsakih nekaj let. Močno deževje je marsikje sprožilo hudourniške nanose, ki so zasipali ceste.

Prihajata peklensko vroča dneva: najbolj neznosno bo jutri in v četrtek, ponoči okoli 20 stopinj

Le čez noč pripravljenih 1500 gasilcev

Zaradi neurij in poplav je bilo samo v Salzburgu čez noč v polni pripravljenosti več kot 1500 gasilcev, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Neurja so težave povzročile tudi na avstrijskem Štajerskem, kjer so morali zaradi poplave zapreti železniško povezavo na prelazu Schober. Na progo je padlo tudi več dreves. Kdaj bodo progo lahko ponovno odprli za promet, ni znano, poroča APA.

Zaradi močnega neurja je sicer prejšnjo nedeljo na istem odseku proge, le malo severneje, iztiril hitri vlak, ker so hudourniki na progo nanosili ogromno materiala. Pri tem je bilo enajst ljudi ranjenih, nastalo pa je za okoli pet milijonov evrov škode, še navaja APA.

Živali vročine ne prenašajo nič lažje od ljudi: Ob visokih temperaturah poskrbite zase in zanje