Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, so v prvem primeru 36-letnico ter 33-letnega in 59-letnega moškega zaradi pridobitve protipravne premoženjske koristi utemeljeno osumili za kaznivo dejanje goljufije. Omenjena trojica naj bi pod pretvezo, da bo denar preko uradnih investicijskih družb zakonito vložila na valutne forex trge, spravila v zmoto oškodovanca, ki ji je izročil več kot 23.000 evrov.

Denar naj bi vložili v tujo investicijsko družbo, ki se je večkrat preimenovala, njen sedež pa je bil na Kitajskem. Ob tem so osumljenci oškodovancu prikazovali lažne visoke donose in mu v začetnih mesecih izplačevali navidezne obresti v višini 5000 evrov.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da trojica denarja ni vložila na uradne valutne trge, osumljenci, ki so oškodovanca oškodovali za več kot 18.000 evrov, pa tudi niso imeli dovoljenja za opravljanje tovrstnih storitev na območju Slovenije.

V drugem primeru je 46-letna osumljenka z območja Policijske uprave Novo mesto na podoben način spravila v zmoto dva oškodovanca, ki sta ji izročila 35.000 evrov. Kot domnevne obresti jima je izplačala približno 9500 evrov in ju oškodovala za 25.500 evrov, so še sporočili iz Novega mesta.