Po sednih urah pogajanj z roparjem je francoskim policistom uspelo prijeti moškega, ki je v poslovalnici banke CIC sprva zadrževal štiri talce, kasneje pa je dva izpustil. Francoski mediji poročajo, da je moški v banki v Toulousu iz pištole izstrelil en strel, govoriti pa je želel z elitno policijsko enoto, ki je marca ubila Mohamed Meraha. Med talci naj bi bil tudi direktor poslovalnice banke. Policija pravi, da je moški talce zajel, potem ko mu je spodletel rop banke.

Kot je pojasnil francoski tožilec Michel Valet, naj bi se moški za napad odločil iz verskih razlogov. Po besedah župana mesta Pierrea Cohena naj bi imel ugrabitelj duševne težave, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Moški je vstopil v banko in zahteval denar, a ga zaposleni niso jemali resno. Moški je zatem izvlekel pištolo in vse zaposlene vzel za talce.

Po poročanju AFP, ki se sklicuje na televizijo BFM, je moški nato enkrat ustrelil v zrak in zahteval pogovor s policijo. Pri tem ni bil nihče ranjen.

Moški je sam sebe imenoval Boumaza, je trdil, da je povezan z Al Kaido, po navedbah policije pa že ima policijsko kartoteko.

Mesto Toulouse je bilo v ospredju pozornosti svetovne javnosti že marca, ko je skrajnež Mohamed Merah pred judovsko šolo v tem mestu ustrelil tri otroke in učitelja, kasneje pa je bil ubit med policijskim obleganjem.