Rotnik meni, da je zdajšnje vodstvo Teša kriminalistom izročilo le delno dokumentacijo glede izbire dobavitelja opreme za Teš 6, zato ocenjuje, da bo slika precej drugačna, ko se bodo kriminalisti poglobili v celotno dokumentacijo. Tudi nocoj je Rotnik zatrdil, da pri projektu Teš 6, dokler ga je vodila njegova ekipa, ni bilo nobenih nepravilnostih. Dodal je še, da je hišna preiskava, ki se je začela okoli 7. ure zjutraj, potekala brez navzočnosti njegovega odvetnika.

Preiskava je potekala tudi na domu pri nekdanjemu vodji projekta Teš 6 Bojanu Brešarju in na domu Petra Kotarja iz podjetja CEE, ki naj bi do zdaj na projektu gradnje šestega bloka sklenilo za nekaj manj kot dva milijona evrov poslov. Po neuradnih informacijah naj bi prav podjetje CEE imelo ključno vlogo pri izbiri francoskega Alstoma. Dolgoletni zastopnik hrvaškega dela tega koncerna je namreč podjetje Sol Intercontinental, ki je tudi v lasti Kotarja.

Kotarju naj bi Alstom po neuradnih informacijah, ki jih navajajo Finance, obljubil od dva do tri milijona evrov provizije, če bi francoski velikan pridobili posel pri gradnji Teš 6.

Kot so popoldne sporočili s policije, sumijo, da sta dve odgovorni osebi iz gospodarske družbe z območja Šoštanja v sodelovanju z več drugimi osebami osumljeni storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic.

Odgovorna oseba naročnika je po navedbah policije od leta 2006 do 2008 na sporen način sprejela več poslovnih odločitev ter v sredini leta 2008 sklenila z dobaviteljem iz Francije pogodbo za dobavo glavne tehnološke opreme v skupni vrednosti več kot 650 milijonov evrov. Iz tega je razvidno, da gre za projekt Teš 6 in francoskega dobavitelja Alstom.