Po slabem vremenu, ki je večji del dneva zaznamoval vreme v Ljubljani in tudi drugod po Sloveniji, je v glavnem mestu vmes že posijalo sonce, a je oddih pred slabim vremenom trajal le do 17.40, ko se je po ponovni zoblačitvi odprlo nebo.

Kot so sporočili s Slovenskih železnic, je zaradi nevihte in udara strele prišlo do poškodbe vozne mreže na železniški postaji Kranj. Med Kranjem in Jesenicami, kjer zaradi strele ni bilo električne napetosti, je bil zato prekinjen železniški promet in nadomeščen z avtobusnim.

Zaradi dopoldanske toče in padavin so bile intervencije potrebne tudi v Slovenski Istri. Po besedah vodje izmene Gasilske brigade Koper Petra Ocepka je neurje porušilo nekaj dreves, voda pa je zalila več stanovanj. Skupno so zabeležili tri intervencije v občini Koper in štiri v občini Piran. V Ljubljani je toča popoldne povzročila manjše zastoje v prometu, saj so se nekateri vozniki ustavljali pod nadvozi in na pločnikih pod drevesi.

Po informacijah Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje so bile zaradi neurij v zadnjih 12 urah med drugim potrebne intervencije na območju Kopra, Nove Gorice, Novega mesta, Postojne in Trbovelj. Dopoldne so gasilci v Kopru izčrpali okoli 12 kubičnih metrov meteorne vode iz kletnih prostorov stanovanjske hiše, v Portorožu pa so razžagali drevo, ki se je zaradi vetra podrlo in poškodovalo dve osebni vozili.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na Upravi RS za zaščito in reševanje, se je popoldne na območju Žužemberka zaradi velike količine meteorne vode udrla cesta. Gasilci pa so posredovali tudi v občini Trbovlje, kjer so na Opekarni ob pomoči stanovalcev odstranili meteorno vodo, ki je zalila kletne prostore, v katerih je električni transformator.

Ponoči se bo po napovedih Arsa delno zjasnilo, le ponekod v zahodnih in deloma osrednjih krajih bodo še krajevne padavine. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Po napovedih dežurnega prognostika Arsa Braneta Gregorčiča se lahko popoldne še pojavijo nevihte, od četrtka naprej pa se bo vreme umirilo. V petek in soboto bo sončno in topleje.