Družina se je med druženjem ukvarjala s konji, je potrdil šerif, deklico pa so v tem času pustili v hiši. Moški, ki je deklico zlorabil, pa naj bi bil znan po ljubezni do konjev in skrbi zanje. Ko se je oče vrnil v hišo, je storilca ujel med dejanjem ter ga ustavil tako, da ga je večkrat udaril v glavo.

Moškega so na kraju napada razglasili za mrtvega, deklico pa odpeljali v lokalno bolnišnico, kjer so jo pregledali. Šerif je dejal, da je deklica sicer fizično nepoškodovana, a da je utrpela duševno travmo.

Ko so šerifa vprašali, ali bodo proti očetu sprožili postopek, je ta odgovoril: "Imate pravico do tega, da branite svojo hčer. Kar je storil, je storil zaradi obrambe tretje osebe. Ko bomo končali preiskavo, bomo zadevo predali okrožnemu tožilstvu, ta pa bo primer predstavil poroti, ki se bo na koncu odločila, kaj bo storila.“

Po poročanju šerifa Micaha Harmona sta se oče in spolni prestopnik poznala, javnosti pa njunih imen niso predstavili. Dodal je še, da je očetu zelo žal za dejanje, saj storilca ni nameraval ubiti.