Preiskava vzroka nesreče se je že začela, našli pa so že tudi črno skrinjico letala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prizorišče nesreče je danes obiskal nigerijski predsednik Goodluck Jonathan, ki je obljubil poostritev varnostih standardov v letalstvu. "Ta nesreča je hud udarec za nas. Do konca dneva bom poskrbel, da se to ne bo ponovilo," je zagotovil.

Nesreča se je zgodila v nedeljo popoldne, ko je bilo vreme v Lagosu oblačno, ni pa deževalo. Priče so povedale, da je letalo, preden je padlo na stanovanjsko zgradbo in cerkev, padalo in se dvigovalo.

Stavbe so po padcu letala zagorele, iz razbitin letala in ruševin pa so doslej potegnili 62 trupel. Za zdaj ni znano, koliko ljudi je umrlo na tleh.

Nigerijsko ministrstvo za letalstvo je sporočilo, da je pilot letala v trenutku, ko je bil od letališča oddaljen 11 milj, kontrolnemu stolpu sporočil, da ima težave, minuto kasneje pa je letalo izginilo z radarja. Po navedbah nigerijskih oblasti je pilot pred nesrečo sporočil, da sta odpovedala oba motorja letala. Razloga za okvaro motorjev oblasti niso pojasnile.

V Pekingu so danes sporočili, da je bilo na letalu tudi šest kitajskih državljanov, še poroča AFP.

Letalske nesreče v Nigeriji so precej pogoste, družba Dana Air pa je doslej veljala za dokaj varnega in učinkovitega letalskega prevoznika. Deluje od leta 2008, dnevno pa opravi kakih 28 poletov.

Nesrečno letalo mcdonnell douglas-83 je bilo izdelano leta 1990, Dana Air pa ga je leta 2009 kupila od Alaska Airlines. Družba je imela v floti štiri letala te vrste.