Policisti so v preiskavi, ki je trajala odkar so bili 17. januarja obveščeni o smrti 24-letnika iz Laškega ter 22-letnika in 24-letnice iz Žalca, ugotovili, da lastnik ni poskrbel za pravilno namestitev, delovanje in vzdrževanje kurilnih in dimnih naprav.

Na policiji sumijo še, da je odgovorna oseba dimnikarskega podjetja, ki je opravila ogled kurilne in dimne naprave, ta ogled opravila pomanjkljivo, nestrokovno in v nasprotju z veljavnimi predpisi. Po kazenskem zakoniku je za povzročitev splošne nevarnosti predvidenih do osem let zapora.

Kot so zapisali na celjski policijski upravi, je trojica v apartma prišla 15. januarja popoldne in prostor začela ogrevati tako s plinsko kot kaminsko pečjo. Izvedeniška mnenja in sodne obdukcije so pokazale, da je trojica zaradi povečane koncentracije ogljikovega monoksida umrla že na dan prihoda.

Po podatkih policije pa je povečano koncentracijo ogljikovega monoksida povzročilo prav sočasno delovanje obeh peči, in sicer zaradi pomanjkljivega dovoda kisika v prostor, nepravilnega izgorevanja in nezadostnega odvajanja dimnih plinov iz prostora.