Včeraj so Kinyuaja policisti pridržali brez možnosti plačila varščine in ga obtožili naklepnega umora

Ko je njegov 37-letni sostanovalec pred šestimi dnevi zapustil dom in se odpravil na jutranji tek, je svojo denarnico, telefon in osebno kartico pustil v stanovanju. Ko se po tistem ni več oglasil, je njegova družina njegovo izginotje prijavila policiji.

V torek pa je njegov oče poklical policijo in sporočil, da je njegov drugi sin v kletni pralnici našel grozljivo odkritje – glavo in roke svojega brata.

Brat je dejal, da je Alexander Kinyua takrat zanikal, da so ostanki sploh človeški. Ko sta se z očetom vrnila v kletni prostor, so ostanki izginili, Kinyua pa je čistil posodo, kjer so bili prej. Pozneje so v hišo prišli tudi policisti in na tleh sredi stanovanja našli roke in glavo.

Vse je priznal

"Priznal je, da je ubil našo pogrešano osebo, gospoda Kodieja, in ga razrezal z noem," je novinarjem včeraj povedal lokalni šerif Jesse Bane. "Potem je dejal, da je pojedel Kodiejeve notranje organe – natančneje njegovo srce in dele možganov"

Osumljenec je policistom še povedal, naj gredo na parkirišče baptistične cerkve v bližnjem mestu, kjer so nato v smetnjaku našli ostanke žrtve.