Policija njegovega imena ni objavila.

Detektivi menijo, da je moški odgovoren za obe streljanji v Seattlu – tako za prvi incident v kavarni v predelu mesta, kjer se nahajajo univerze, kot tudi za smrt ženske kake pol ure kasneje, na obrobju mesta.

Šesta žrtev verjetno ne bo preživela

Strelec je osumljen, da je skupno ustrelil šest ljudi, pet jih je umrlo, ena žrtev pa je v kritičnem stanju. Dva moška so v kavarni našli mrtva, ena ženska in še en moški sta bila prepeljana v bolnišnico, kjer sta kasneje preminila. Peta žrtev je še vedno v kritičnem stanju, a po poročanju policije najverjetneje ne bo preživela.

Drugo streljanje se je končalo s smrtjo ženske. Osumljenec jo je najverjetneje ustrelil medtem, ko ji je hotel ukrasti avtomobil, kar se je zgodilo približno 6 kilometrov stran od kavarne.

Detektivi so dejali, da uradno tega še ne morejo potrditi, a da sta dogodka skoraj zagotovo povezana in delo enga človeka. Policist v civilu je namreč opazil osumljenca prvega streljanja le tri kilometre stran od mesta, kjer je bila nato ustreljena zadnja žrtev. Poklical je policijo, osumljenec pa se je potem, ko so ga obkolili,  sam ustrelil v glavo. Včeraj zvečer je v bolnišnici umrl.

Mirna soseska

Poročevalec za CNN je dejal, da je slišal štiri ali pet strelov, kričanje ljudi, nato pa stekel ven na balkon svojega stanovanja in poklical policijo. Sosesko je opisal za povsem mirno,. ''Kar razjezi te, da se nekaj tzakega lahko zgodi v takšni soseski,'' je še dejal.

Motiv morilskega pohoda, ki se je začel v restavraciji Cafe Racer nedaleč od univerzitetnega naselja Univerze Washington, kjer se zbirajo umetniki, zaenkrat še ni znan.

(foto: AP)

Seattle je letos pretreslo že 20 umorov, medtem ko jih je bilo v celotnem lanskem letu 21. Mestna policija je zato napovedala, da bo v naslednjih dneh in tednih okrepila svojo prisotnost na ulicah.