Vodja službe za odnose z javnostmi na Dursu Iztok Vedenik je potrdil, da so generalni direktorici Davčne uprave Mojci Centa grozili. Prav tako so s smrtjo grozili njeni družini. Po neuradnih podatkih so grozili njenemu sinu. Centa je zato doživela šok, padla v nezavest in je trenutno v zdravniški oskrbi. Zadevo so že predali policiji.

"Takšne zapise pišejo nerazsodni ljudje"

Grožnje je Centa dobila na naslov Dursa v pisemski ovojnici, ki je bila poslana kot sožalna brzojavka. Grožnje s smrtjo njej in njenemu sinu napisane na roko in so se omenjale aktualne zadeve. "Gre za pismo, ki je v sožalni brzojavki in govori o enem od najbolj odmevnih postopkov ta trenutek v Sloveniji, kar se tiče Dursa, to je v zvezi s primerom gospoda Jankovića," je dejal Vedenik.

Janković se je že odzval in poudaril, da so takšni zapisi grozni in da jih pišejo nerazsodni ljudje. Takšen način komunikacije z direktorico Dursa ostro obsoja in pričakuje, da bo policija čim prej odkrila storilca oz. avtorja tega anonimnega pisma. Janković je ob tem še spomnil, da je bil pred časom tudi sam deležen več deset takšnih grozilnih pisem.

Najbolj so vredne obsodbe ravno grožnje otrokom

Po njegovih besedah so najbolj obsodbe vredne grožnje otrokom, zato prosi policijo, naj čim prej poišče avtorja anonimnega pisma in naj ustrezno ukrepa.

"Da bi se vse to končalo, mora Durs predati svoje končno poročilo in potem ne bo več špekulacij," je še poudaril ljubljanski župan. Ocenil je, da so tudi novinarji veliko prispevali k zapletom, posebej pa je omenil nedavno poročanje medijev, da se objave, ki so prišle iz Dursa, nekoliko razlikujejo od sklepov Dursa. Janković se je med drugim vprašal, ali je nekdo novinarjem morda "naložil, da me morajo držati dovolj časa v napetosti in vsake toliko časa dajati nekaj ven," se je še vprašal Janković.

Damjan Janković: "Tudi sami smo bili deležni podobnih groženj"

Sicer je sin ljubljanskega župana Damjan Janković za Kanal A izrazil upanje, da javnost ne verjame tej zgodbi in da je v grožnjo vpleten kdo od njih. "To je dejansko grozna zadeva," je poudaril Damjan Janković. Dodal je, da si sicer predstavlja občutke, ko ti nekdo grozi, ker so, kot je povedal, tudi sami deležni podobnih groženj.

"Lahko potrdimo, da je bila PU Ljubljana obveščena o grožnjah zaposlenemu na Davčnem uradu RS. V zadevi policisti zbirajo obvestila. O ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo," so nas obvestili s PU Ljubljana.

Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne osebe zaradi spoštovanja določil o varstvu osebnih podatkov odgovorov seveda ne morejo posredovati.