Enaindvajsetletni domačin je pri vožnji z motorjem naletel na policijsko kontrolo, vendar na znak policista vožnje ni prekinil, temveč je pobegnil. Po nekaj kilometrih vožnje je iz glavne ceste zavil na bankino, pred policistom, ki mu je sledil v avtomobilu, in zapeljal na njivo. Po padcu z motorja je začel bežati peš, pri čemer pa ga je policist po navedbah časnika z avtomobilom zbil.

Ponesrečenega so odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Ptuj, nato pa naj bi ga premestili v mariborski univerzitetni klinični center. Zaradi nesreče naj bi imel zdrobljen kolk in poškodovan prsni koš.

Enaindvajsetletnik je vozil brez izpita za motor, po mnenju njegovega očeta zato tudi ni ustavil. "Poslal sem ga po zdravila v dežurno lekarno, vendar z avtom. Ne vem, kaj mu je bilo, da je vzel motor," je po poročanju Večera dejal fantov oče.

STA se je za več podatkov obrnila na Policijsko upravo Maribor, a so tam pojasnili, da primer obravnava posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva. Od tam pa so sporočili, da "v zadevah predkazenskih postopkov oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili zaradi interesa preiskave ne more posredovati nobenih informacij".